Home
Help
Search
Login
Register
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
LimeReport Forum
»
General Category | Основное
»
Discussion | Обсуждение
»
changing color
»
previous
next
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: changing color (Read 3978 times)
Paul Traut
Jr. Member
Posts: 59
changing color
«
on:
October 19, 2017, 12:35:35 pm »
Hello, is it possible to create a data band within the designer, where the text field results change their background color with every new data?
Something like
data1
data2
data3
.
.
.
Paul
Logged
Subst
Sr. Member
Posts: 450
Re: changing color
«
Reply #1 on:
October 19, 2017, 01:12:26 pm »
Sure, using scripts.
See the samples
https://github.com/fralx/LimeReport/blob/master/demo_r1/demo_reports
change_item_from_script.lrxml
Logged
Paul Traut
Jr. Member
Posts: 59
Re: changing color
«
Reply #2 on:
October 19, 2017, 03:58:19 pm »
Have tried nearly every combination from the "chang_item_from_script.lrxml" but nothing works.
Logged
Subst
Sr. Member
Posts: 450
Re: changing color
«
Reply #3 on:
October 19, 2017, 05:27:27 pm »
it's works. May be you doing some wrong.
Well let's step by step.
As I see you wonna change color for text in databand. I.e. fist row - one color second - another one and so on...
is that right?
Logged
Subst
Sr. Member
Posts: 450
Re: changing color
«
Reply #4 on:
October 19, 2017, 05:39:58 pm »
In this case you need some think like follow
$S{
if (line("BAND_NAME")%2==0)
THIS.fontColor=QColor('red');
else
THIS.fontColor=QColor('blue');
$D{TABLE_NAME.FIELD_NAME};
}
Logged
Paul Traut
Jr. Member
Posts: 59
Re: changing color
«
Reply #5 on:
October 19, 2017, 06:11:32 pm »
I have found a solution for my situation
$S{
if ($D{production.AGLEVEL} % 2 == 1)
{
TextItem41.backgroundColor = QColor('#bdbdbd');
TextItem42.backgroundColor = QColor('#bdbdbd');
TextItem43.backgroundColor = QColor('#bdbdbd');
TextItem44.backgroundColor = QColor('#bdbdbd');
TextItem45.backgroundColor = QColor('#bdbdbd');
}
}
this code is in a textfield behind the text fields that i can see.
The Variable "THIS.backgroundColor" didn't work.
Thanks for your help again
Logged
Subst
Sr. Member
Posts: 450
Re: changing color
«
Reply #6 on:
October 20, 2017, 04:10:21 am »
u a welcome.
also, you can see he alternatebackgroundcolor property of databand. May it will be useful to you
Logged
Print
Pages: [
1
]
previous
next
LimeReport Forum
»
General Category | Основное
»
Discussion | Обсуждение
»
changing color
»