Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Author Topic: liblimereport and libQtZint.so  (Read 3600 times)

mrdebug

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
liblimereport and libQtZint.so
« on: October 23, 2017, 07:52:26 PM »
My software for Linux has all the libraries in a subfolder called libs. The libs folder has got the library liblimereport.so.
In order to have my software working, it is necessary to copy the libQtZint.so library in /usl/lib. It is possible to force the liblimereport.so to search libQtZint.so in the same its directory and not in /usr/lib folder?

Arin Alex

  • Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 992
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #1 on: October 23, 2017, 09:53:28 PM »
You can use this in your pro file.
Code: [Select]

linux{
    #Link share lib to ../lib rpath
    QMAKE_LFLAGS += -Wl,--rpath=\\\$\$ORIGIN
    QMAKE_LFLAGS += -Wl,--rpath=\\\$\$ORIGIN/lib
    QMAKE_LFLAGS += -Wl,--rpath=\\\$\$ORIGIN/../lib
    QMAKE_LFLAGS_RPATH += #. .. ./libs
}

mrdebug

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #2 on: October 23, 2017, 09:58:50 PM »
Many thanks. Have I to use these lines in my program or in the limereport .pro file?

Arin Alex

  • Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 992
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #3 on: October 23, 2017, 10:23:13 PM »
In your program.
« Last Edit: July 23, 2019, 10:39:54 AM by Arin Alex »

mrdebug

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #4 on: November 03, 2017, 12:59:54 PM »
Sorry but does not work. I've tried to put your lines of code in my .pro file and in the limereport.pro file but the problem is not solved.

Arin Alex

  • Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 992
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #5 on: November 03, 2017, 05:34:07 PM »
It's very strange. Look the video https://youtu.be/qIL9v2pJrGs

mrdebug

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #6 on: November 03, 2017, 11:48:16 PM »
Can you try with Qt 5.9.2?

Arin Alex

  • Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 992
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #7 on: November 09, 2017, 05:59:39 PM »
The same result.

alonsomm2000

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: liblimereport and libQtZint.so
« Reply #8 on: January 12, 2021, 03:59:59 PM »
Hi, I had the same problem and I solve it by opening: LimeReport-master/limereport/limereport.pro
and adding:

   QMAKE_LFLAGS += "-Wl,-rpath,\'\$$ORIGIN\':./Lib"

After:

  unix:{
        DESTDIR  = $${DEST_LIBS}
        linux{

Then you must go to $ProjectsFolder/LimeReport-master/build/5.15.2/linux64/release/lib/
Copy libQtZint.so and liblimereport.so.1.0.0 to your deploy folder
Then rename liblimereport.so.1.0.0 to liblimereport.so.1

Regards,
        Luis Murillo