Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Poll

Variable in databand count affects with the Page Header TextItem

Reason
0 (0%)
Solution
1 (100%)

Total Members Voted: 1

Author Topic: Databand Counting Problem  (Read 492 times)

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Databand Counting Problem
« on: January 08, 2021, 09:45:21 AM »
 Databand expands for upto 24

 and note that it is affected by page header TextItem (25 Customer)

 and then the databand continues with sl_no 26

 how to rectify it..?

solomon78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #1 on: January 09, 2021, 08:06:09 PM »
You need to adjust the height of report header, data header, data e.t.c in your retailsales.lrxml file so that it can print in a page. The column of Qty should be integer not float or decimal. You also need to adjust the width of column Amt to be able to take more digits and uniform decimal points. You can also reduce the width of the product column and abbreviate the items.

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #2 on: January 11, 2021, 10:51:42 AM »
It is my requirement that qty should come with decimal.
That is not my problem.
Actual thing is the serial number adds extra 1 count in next page.
It actually affects on the report header of the customer name display..
Why it is happening..?

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #3 on: January 11, 2021, 11:41:14 AM »
Is there any event after databand finished printing ?

solomon78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #4 on: January 12, 2021, 01:21:40 PM »
27CUSTOMER Madurai and 25CUSTOMER Madurai are two different things, BILL NO 24 in a common entity between the two. The problem might has to do with query. You should use Report Header for the Bill No, the date, the customer's name and the address, using page header for the above entities will be reflected in all page you will printing, which I believe is not required on the label.

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #5 on: January 12, 2021, 01:56:46 PM »
I'm adding sl variable in TextItem20 which is in the databand
It adds 1 count everytime.
Coming to the 2nd page it seems to be added extra 1 count

solomon78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #6 on: January 12, 2021, 02:11:09 PM »
okay, why not using $S{line("DataBand1")}?

solomon78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #7 on: January 12, 2021, 02:13:01 PM »
Use calculator to sum up the Amt, my answer is different from your 11309.80.

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #8 on: January 12, 2021, 02:53:13 PM »
Line() works now.. Thank you..

And the sum() of the value is also correct..

Gross Amount + Round Off = Net Amount

solomon78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #9 on: January 12, 2021, 08:00:59 PM »
How do you connect to limereport? Are you using Qt?

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #10 on: January 13, 2021, 08:11:58 AM »
Yes

solomon78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #11 on: January 13, 2021, 06:02:48 PM »
Please share me your code on how you connected Qt to Lime Report, I only need that part including the query. This is my email: solorea1@gmail.com, Thanks in advance

mkarthick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Databand Counting Problem
« Reply #12 on: January 16, 2021, 08:00:33 AM »
My humble appologies to you..

I'm working with java script only

Connections and queries are built in .exe

and I use it to develop further applications